Woijtek338
6.06.2011, 20:25:31
Otóż mój plik index.php znajduje się w folderze x . Równolegle do tego folderu znajduje sie folder y a w nim katalogi ze zdjęciami.
Teraz moje pytanie: Jak wyświetlić te zdjęcia na serwerze?
Próbowałem podać ścieżkę "../y/folder/zdjecie.jpg" ale nie działa.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Jeśli katalog jest poza public_html, to musisz sobie utworzyć regułę przez rewrite.
Woijtek338
7.06.2011, 11:40:08
Mógłbyś podać przykład ?
Chodzi o to że domena przekierowana jest na folder w którym jest index. a zdjęcie jest tak jakby pod nią
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Katalog jest raczej w public_html.
Nadal nie mam pojęcia jak to zrobić. testowałem na innym serwerze konstrukcję z ../ i działała . Czy możliwe że mogę nie mieć uprawnień do wyświetlania plików z podrzędnego ? ( fizycznie mam dostęp tylko do nadrzędnego )
Czy jest wogóle możliwe, wyświetlenie czego kolwiek z katalogu podrzędnego, jeżeli domena jest przekierowana na katalog nadrzędny ?
Przykład:
struktura plików
foldera{
folderb}
folderc{
zdjecia
}
domena aaa.pl przekierowana jest na folderb . Czy jest wogóle możliwe wejście na przykładowy folder zdjecia ? Jakby to wyglądało w pasku ?
Czy wogóle skrypt php czy też kod html, może wyswietlić coś znajdującego się 'pod' domeną ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.