Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] dynamiczne dodawanie $_GET do URL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Robert3d
Witam mam takie zapytanie nie mogłem tego znaleźć więc pytam tutaj.

Jak dodawać na piechotę do URL-a zmienne to wiadomo www.cos.pl?$zmienna (cos centralny ośrodek sportu hehe)

ale powiedzmy że linków mamy 10 tysięcy a musimy dodać jedną zmienną dodatkowo do wszystkich URL i teraz czy istnieje metoda która doda automatycznie wszystkie zmienne do linków by nie męczyć się na piechotę? bo odszukanie wszystkich linków zajmie wieki by dodać np jakąś funkcjonalność.

I drugie dodatkowe pytanie czy da się przez URL dodać zmienną do $_SESSION['COSTAM']?
aeaeae
Gdzie przechowujesz te 10000 linków? W tablicy?

1. $dodanie_get='zmienna=wartosc&';
  2. for($i=1;$i<=10000;$i++)
  3. echo '<a href="'.$linki[$i].'?'.$dodanie_get.'">'.$linki[$i].'</a><br />';

"I drugie dodatkowe pytanie czy da się przez URL dodać zmienną do $_SESSION['COSTAM']?"

Pobierasz przez z get
np.
$_SESSION['nazwa']=$_GET['nazwa'];
Robert3d
czy popełniłem podstawowy błąd programistyczny??

Linki są rozsiane po calym projekcie tak jak by to miało miejsce w projektach czysto htmlowskich.

Czy powinienem to zmienić i zrobić inaczej? czy coś mnie ominęło? arrowheadsmiley.png
singollo
Cytat(Robert3d @ 7.06.2011, 16:18:17 ) *
czy popełniłem podstawowy błąd programistyczny??

Linki są rozsiane po calym projekcie tak jak by to miało miejsce w projektach czysto htmlowskich.

Czy powinienem to zmienić i zrobić inaczej? czy coś mnie ominęło? arrowheadsmiley.png

Jakiegoś strasznego błędu nie popełniłeś: jeżeli do każdego linka masz dodać zmienną o tej samej wartości, to ta praca nie ma sensu, a jeżeli o różnych wartościach to i tak musisz wszystkie linki zlokalizować, jakby one nie były określone.
mat-bi
http_build_query
?
Robert3d
dziękuję problem rozwiązany smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.