mianowicie mam widok, który zwraca mi pola formularza wraz z ich opisem (docelowo będą jeszcze dwa linki edycja i kasuj).
struktura divów jaką nadałem wygląda tak:
czyli mamy cztery wiersze (pola_formularza), które dzielą się na dwie kolumny (lewa i prawa).
oto css:
.pola_formularza{ display: block; min-height: 30px; border: 1px solid #0066cc; width: 500px; } .lewa_strona{ display: inline; width: 200px; border: 1px solid #F00; margin: 5px; } .prawa_strona{ display: inline; width: 200px; border: 1px solid #E2c934; margin: 5px; } .pola_formularza .prawa_strona input{ width: 200px; } .pola_formularza .prawa_strona textarea{ width: 200px; } .pola_formularza .prawa_strona select{ width: 200px; }
w tym momencie divy lewa i prawa nie reagują w ogóle na zmiany szerokości (mają tylko szerokość taką jak wprowadzona treść), tak samo nie reagują na zmiany w wysokości.
Proszę o pomoc w jaki sposób mogę ładnie rozłożyć te divy po lewej i prawej stronie.
linki, które docelowo się pojawią będą w tej samej lini co divy lewa i prawa, dokładnie po prawej stronie prawego diva, w odp proszę o uwzględnienie tego elementu.