To mój pierwszy post i nie ukrywam wśród ludzi, którym nie dorastam do pięt z racji mojej wiedzy o programowaniu itp.
Ale mam problem i znając różne fora wiem, iż można na nich liczyć na życzliwych userów - i takąż nadzieję mam i tu

Problem mój polega na pobraniu pewnej liczby stron na dysk począwszy od np 60001 do 60100 i aby się te strony najlepiej
zapisały na dysku z nazwą odpowiadającą wpisanemu numerowi - jeśli to jest w ogóle możliwe.
Do tej pracy zaciągnąłem program iMacros jako dodatek do FF i sam coś nie mając pojęcia stworzyłem:
VERSION BUILD=7210419 RECORDER=FX
TAB T=1
URL GOTO=http://195.116.105.17
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:NoFormName ATTR=ID:IWEDITNREDG CONTENT=65000
TAG POS=1 TYPE=INPUT:BUTTON FORM=NAME:NoFormName ATTR=ID:IWBUTTONSEARCH
SAVEAS TYPE=CPL FOLDER=* FILE=+_{{!NOW:yyyymmdd_hhnnss}}
TAG POS=1 TYPE=IMG ATTR=ID:XPMIWNAVIGATOR1_nav13
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:NoFormName ATTR=ID:IWEDITNREDG CONTENT=65001
TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:NoFormName ATTR=ID:IWEDITNREDG CONTENT=65002
fajnie to wygląda ale:
1. musiałbym wpisać prawie 100 cyfr z ręki (od 60001 do 60100) a chciałbym aby gdzieś wpisać tylko liczbę od i do.
2. zapisuje mi to do plików nie z nazwą kolejnej cyfry - to teoretycznie można później zmienić w TotalCommander.
Czy w ogóle można tak napisać skrypt aby zadać mu pewien zakres i aby on sam sobie wprowadzał kolejne numery i ściągał te strony
bo ew. zapisywanie ich pod nazwą wpisanego numeru to już pełnia szczęścia by była.
Ew. proszę o info czy to jest wykonalne i gdzie może szukać pomocy.
Pozdrawiam serdecznie i liczę choć na małą informację