Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: google maps api - wstawianie wielu markerów
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
waldemi
Witam
Piszę właśnie stronę która korzystać będzie z Google Maps API. Na mapie ma byś wyświetlane kilka do kilkudziesięciu markerów, współrzędne punktów mają być pobierane z MySQL. I tu natrafiłem na problem - jak pobrane współrzędne wyświetlić na mapie? Znalazłem takie rozwiązanie Wczytywanie danych z pliku XML ale nie nie wiem jak pobrane dane zapisać do XML. Czy istnieje jakaś gotowa funkcja w PHP która to robi? Czy też trzeba coś takiego napisać samemu? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki lub namiary do stron w sieci gdzie mogłbym znaleźć rozwiązanie. Najlepiej po polsku.
thek
DOM, DOMXML, SimpleXML żey tylko wymienić najpopularniejsze sposoby "zabawy" z XML po stronie PHP. Od strony usera to już zabawa z JS ( lub jego bibliotekami jak choćby jQuery) i AJAX.
waldemi
Cytat(thek @ 26.06.2011, 13:08:20 ) *
DOM, DOMXML, SimpleXML żey tylko wymienić najpopularniejsze sposoby "zabawy" z XML po stronie PHP. Od strony usera to już zabawa z JS ( lub jego bibliotekami jak choćby jQuery) i AJAX.

Mógłbyś dać namiary na jakieś przykłady?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.