Witam

Mam problem z systemem szablonów Smarty. Mianowicie, system nie chce mi przyjąć podwójnego dziedziczenia szablonu. Zgodnie z dokumentacją Smarty jest to możliwe (w wersji 3.x, ale ja ta wersję posiadam właśnie). Może ktoś z was miał już doczynienia z podwójnym dziedziczeniem i może mógłby mi pomóc. Sytuacja wygląda następująco:

main.tpl
  1. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  2. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
  3. <title>{block name=title}{/block}</title>
  4. </head>
  5.  
  6. <!--Reszta strony-->
  7. {block name=side_menu}{/block}
  8. </div>
  9. </div>
  10. <div id="right-context">
  11. {block name=body}{/block}
  12. </div>
  13. <!--Reszta strony-->

potem mam strona.tpl
  1. {extends file="main.tpl"}
  2. {block name=title}Strona{/block}
  3. {block name=side_menu}
  4. <ul class="linki">
  5. <li><a href="link1">Link1</a></li>
  6. <li><a href="link2">Link2</a></li>
  7. </ul>
  8. {/block}
  9. {block name=body}{/body}

i kończy się na tym:
  1. {extends file="strona.tpl"}
  2. {block name=title}Strona 2 poziom{/block}
  3. {block name=body}
  4. Tutaj jest zawartość strony HTML{/block}

No niby wszystko wygląda ok, a jednak gdy wywołuję display('strona.tpl') to mi wywala błąd:
Kod
Fatal error: Uncaught exception 'SmartyCompilerException' with message 'Syntax Error in template "./templates/strona.tpl" on line 2 "{block name=title}Strona{/block}" unmatched {block} {/block} pairs' in /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php:441 Stack trace: #0 /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_compile_extends.php(62): Smarty_Internal_TemplateCompilerBase->trigger_template_error('unmatched {bloc...') #1 /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php(294): Smarty_Internal_Compile_Extends->compile(Array, Object(Smarty_Internal_SmartyTemplateCompiler), Array, NULL, NULL) #2 /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php(125): Smarty_Internal_TemplateCompilerBase->callTagCompiler('extends', Array, Array) #3 /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_templateparser.php(2353): Smarty_Internal_TemplateCompilerBase->compileTag('extends', Array) #4 /virtu in /virtual/pl/mysite/t/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 441

Jeśli natomiast wywołam samo display('main.tpl') to wszystko jest ok. Dodam jeszcze, że nie przekazuję dla testów żadnych argumentów do szablonu, żeby one mi nie zakłócały obrazu.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie leży błąd?

EDIT:

No jeszcze raz wszystko sprawdziłem i nadal nic nie działa. Czy nikt na tym forum nie miał doświadczenia ze Smarty. Nie sądze, żeby to był jakiś duży błąd, tylko ja go po prostu nie widzę. Może ktoś inny patrząc "świeżym" okiem coś dostrzeże.