Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zgrywanie dużej ilości plikow
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kl4mor
Witam

Mam pewien problem z zgraniem plików z serwera, jest ich ok 2500-3000 plików, spakowanie ich zipem powoduje przekroczenie czasu wykonywanie skryptu, a w programach typ Total Comander czy FlashFXP nie wyświetla mi pełnej listy plików (widać tylko 1998 plików :/ ), istnieje jakiś sposób zęby to zgrać, bądź jakiś program co mi wylistuje wszystkie pliki?
uupah5
Cytat(kl4mor)
Mam pewien problem z zgraniem plików z serwera, jest ich ok 2500-3000 plików, spakowanie ich zipem powoduje przekroczenie czasu wykonywanie skryptu, a w programach typ Total Comander czy FlashFXP nie wyświetla mi pełnej listy plików (widać tylko 1998 plików :/ ), istnieje jakiś sposób zęby to zgrać, bądź jakiś program co mi wylistuje wszystkie pliki?

trudno w to uwierzyć, ale niektórzy do komunikacji z serwerem korzystają z command line'a
trudno w to uwierzyć, ale pobranie 3000 plików w takim przypadku redukuje się do: zalogowania się, wydania komendy zip paczka * i ściągnięciu pliku na desktop

wink.gif
kl4mor
Cytat(uupah5 @ 4.07.2011, 14:32:43 ) *
trudno w to uwierzyć, ale niektórzy do komunikacji z serwerem korzystają z command line'a
trudno w to uwierzyć, ale pobranie 3000 plików w takim przypadku redukuje się do: zalogowania się, wydania komendy zip paczka * i ściągnięciu pliku na desktop

wink.gif

Bardzo dziękuje za pomoc, ale nie musisz tego pisać w sposób, że "trudno w to uwierzyć", że jedni to wiedzą a inni nie , ale jak bym to wiedział "trudno w to uwierzyć" to bym nie pytał
uupah5
Cytat(kl4mor)
Bardzo dziękuje za pomoc, ale nie musisz tego pisać w sposób, że "trudno w to uwierzyć", że jedni to wiedzą a inni nie , ale jak bym to wiedział "trudno w to uwierzyć" to bym nie pytał

nie traktuj tego osobiście, pisałem ogólnie, to była taka refleksja między wierszami, że teraz jak się nie da czegoś wyklikać, to się nie da zrobićwink.gif

poza tym emoticony do czegoś służą, rajt?

a żeby nie robić mega-offtopa to znalazłem Ci odpowiedni artykuł:
http://www.techrepublic.com/blog/window-on...in-windows/2404
akapit: Transferring multiple files

i jeszcze jeden wątek:
http://forum.filezilla-project.org/viewtop...?f=2&t=6059
z dwiema praktycznymi informacjami: filezilla nie ma limitów na liczbę listowanych plików oraz konfiguracja serwera może wprowadzać własny limit (chociaż ja się nie spotkałem)
w przypadku używaniu filezilli - tak jak i total commandera - nie przechowywać haseł do serwerów w tych programach
robertzet
Cytat(uupah5 @ 4.07.2011, 14:32:43 ) *

wink.gif

przepraszam za odkopanie tematu sprzed ponad dwóch lat, ale mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić przez wiersz poleceń w Windows 7?
Potrafię jedynie połączyć się z serwerem i przechodzić pomiędzy katalogami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.