Licznik ma "za-hardcode-owaną" wartość 10.
Chcę obok tego licznika dorobić pole, w którym będę mógł wstawić dowolną wartość (w sekundach) i przycisk zatwierdzający tą zmianę.
Nie mam jednak zbyt dużo doświadczenia w JS.
JAk to zrobić, czy kto mi może pomóc, proszę ?
<html> <head> <script type="text/javascript"> var sec=10; function time() { if(sec==0) { window.location.reload(true) } else { sec--; document.getElementById('tm').innerHTML=(sec < 10) ? ("0" + sec) : sec; setTimeout("time();", 1000); } } </script> </head> <body onload="time()"> Time to refresh: </body>
Udało mi się sklecić coś takiego... ale nie wiem jak to ze sobą powiązać:
<html> <head> <script type="text/javascript"> function bar() { var textPara = document.getElementById('text_para'); var textInput = document.getElementById('text_input'); if (textPara && textInput) { alert(textInput.getAttribute("value")); //textPara.innerHTML = textInput.getAttribute("value") ; } else { alert("incorrect value"); } } var sec=10; function time() { if(sec==0) { window.location.reload(true) } else { sec--; document.getElementById('tm').innerHTML=(sec < 10) ? ("0" + sec) : sec; setTimeout("time();", 1000); } } </script> </head> <body onload="time()"> Time to refresh: </body> <body onload=""> <form id="frm" onsubmit="" action=""> <input type="text" name="text_input" value="20"="text_input" /> <input type="button" value="podmien" name="przycisk" id="ok" onclick="java script:bar();" /> </form> </body>