Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: blad w zapytaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kalinowski
mam zapytanie i wyswietla mi blad !
  1. <?php
  2. $zapytanko = &#092;"UPDATE artykulyocena SET ilosc=$ilosc, ocena=$oc WHERE id='$nr'\";
  3. mysql_query ($zapytanko)or
  4. die (&#092;"blad44566\");
  5.  
  6. ?>

wyswietla mi blad44566
BzikOS
Sprawdź co mówi mysql_error()
Chewolf
  1. <?php
  2. $zapytanko = &#092;"UPDATE artykulyocena SET ilosc=$ilosc, ocena=$oc WHERE id='$nr'\";
  3. mysql_query ($zapytanko); or die (&#092;"blad44566\");
  4. ?>
kubatron
  1. $zapytanko = "UPDATE artykulyocena SET ilosc='" . $ilosc . "', ocena='" . $oc . "' WHERE id='" . $nr . "'";
Ja to zawsze tak robie przynajmniej wiem że będzie działac, a i taka uwaga jeśli w WHERE id='$nr' dajesz '' to czemu w SET ilosc=$ilosc nie dajesz '', myśle że te dane przesyłasz formularzem to zmien sobie na $_POST['']
  1. <?php
  2.  
  3. $zapytanko = &#092;"UPDATE artykulyocena SET ilosc='\" . $ilosc . \"', ocena='\" . $oc . \"' WHERE id='\" . $nr . \"'\";
  4. mysql_query($zapytanko) or die (mysql_error());
  5.  
  6. ?>

A z formularza:
  1. <?php
  2.  
  3. $zapytanko = &#092;"UPDATE artykulyocena SET ilosc='\" . $_POST['ilosc'] . \"', ocena='\" . $_POST['oc'] . \"' WHERE id='\" . $nr . \"'\";
  4. mysql_query($zapytanko) or die (mysql_error());
  5.  
  6. ?>

m5910: co do twojego mysql_query to jak mozna zrobic tak mysql_query($zapytanie); or die (....); ?

----------
Mała literówa poprawiona
hwao
rogrog
  1. <?php
  2.  
  3. $zapytanko = &#092;"UPDATE artykulyocena SET ilosc=$ilosc, ocena=$oc WHERE id='$nr'\";
  4.  
  5. mysql_query( $zapytanko );
  6.  
  7. echo '$zapytanko: '.$zapytanko.';  ';
  8. echo 'mysql_error(): '.$mysql_error();
  9.  
  10. ?>

najpierw zrób tak, powiedz co ci zwraca i dopiero będzie można się wziąść za poprawki
hwao
Zamykam.
Prosze wysłac mi na PW ( na dole masz pod tym postem taki przycisk PW koloru szarego kliknij w niego tam sie wlasnie pisze PW ) i napisz mi co zle zrobiles, a odblokuje temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.