Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Edycja treśći TinyMCE/ExtJS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cezarszl
Witam! Jestem w trakcie pisania strony (wizytówki) dla znajomego. Żeby ułatwić mu pracę ze stroną w przyszłości, stworzyłem nieskomplikowany panel w extjs w którym aktualnie można edytować m.in. cennik i wyświetlane są statystyki. Chciałbym teraz umożliwić administratorowi edycje dwóch podstron, np. oferta czy o nas. Zaimplementowałem w tym celu TinyMCE dla ExtJS, które działa i nie mam z tym problemu. Lecz nie bardzo wiem w która stronę iść. Przenieść całą treść podstron do bazy danych, edytować w panelu i potem wyświetlać czy istnieje jakieś lepsze rozwiązanie ? wink.gif
peter13135
możesz trzymać w plikach (xml, json, albo swój format), jeśli tych podstron będzie niewiele. Baza to bardziej fachowe rozwiązanie.
cezarszl
Fachowe czy niefachowe, jak to zapisać czy pobrać z bazy wiem, tylko jaka koncepcja. Zapisuję wszystko do jednego rekordu z tagami itp., a potem odczytuje na stronie? jak to powinno działać. Dodatkowo weźcie pod uwagę, że dopiero zaczynam z TinyMCE tongue.gif
peter13135
Koncept ? Skoro potrafisz zapisać i odczytać z bazy to co za problem ?

Zrób sobie bazę z polami np. ID Date Tags Title Content

podstrony robisz

w ten sposób
  1. if(isset($_GET[id']))
  2. {
  3. $id=(int)$_GET[id'];
  4. }
  5. else
  6. {
  7. //przekierowanie do jakiejś podstrony, czy co tam chcesz
  8. }
  9.  
  10. //robisz zapytanie "select * from tabela wehre id=$id
  11. //odczytujesz i wyświetlasz dane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.