To muszę zrobić tablicę obiektów? Tzn jedno pole tablicy musi zawierać obiekt, który mówi czy jest to obrazek czy wideo, date dodania itp?
Edycja: aaa... Chodziło o nową tablicę w bazie danych? Zrozumiałem, że chodzi o tablicę jako zmienną (array), mój błąd... Spróbuję i napiszę jak mi poszło! Dzięki :)
Jednak nie będę próbował tego sposobu.. Jakoś mi się nie podoba przepisywanie rekordów z 2-3 tablic do jednej...
Jest może sposób, żeby w jednym zapytaniu pobrać rekordy z różnych, niepowiązanych ze sobą tablic?
Ok, moderator powiedział, że odświeżanie tematu to mniejsze zło niż tworzenie nowego, tak więc napiszę tu do czego doszedłem (sam).. :p
Otóż opracowałem taki o to dziwny warunek, dzięki któremu mogę wypisywać jednocześnie z dwóch różnych zapytań:
{
//instrukcje
}
Wydaje mi się, że działa to dobrze, jednak chciałbym znać wasze zdanie na ten temat, jako iż nie jestem profesjonalistą...
Jednak nie zawsze działa... Jeśli jest więcej wyników z tabeli $wideo niż z $obrazki to nie wyświetla wszystkich obrazków... Mimo, że według mnie powinno wyświetlać ponieważ po "&&" (AND) zwracam wartość 1 - true... Pomoże mi ktoś edytować ten warunek? Chodzi mi o to, żeby pętla póki może wypisywała z obu tabel, a później wypisywała z tej, z której nadal może (wiadomo, nie zawsze będzie tyle samo obrazków co filmików).