Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]funkcja alert()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maxis88
Witam. Czy funkcja alert powinna mi zatrzymywać skrypty na stronie za sobą ? Podobnie jak dziala funkcja die() w PHP... Mój kod skomplikowany nie jest ale go wyślę gdyby miało to w czymś pomóc
  1. function wiadomosc($tresc){
  2. echo"<script type=\"text/javascript\">alert(\"$tresc\");</script>";
  3. }

ogolnie wszystko dziala... komunikat poprawnie sie wyswietla, jednak po nacisnieciu OK strona jakby stawala i nie wczytywala sie dalej ... czy to normalne i musze zrezygnowac z wyskakujacych komunikatow czy moze istnieje jakies rozwiazanie tego problemu ?
CuteOne
Dziwne... sprawdź jakie błędy wywali

1. function wiadomosc($tresc){
  2. echo '<script type="text/javascript">alert('.$tresc.');</script>';
  3. }
maxis88
coś sie przyczepił raz do zmiennej $PHP_SELF ze nie wie z kad sie wziela ( jest umieszczona w adresie i funkcjonuje dobrze do momentu gdy zaczyna dzialac ta funkcja ), raz do dzielenia przez zero ( chociaz to chyba nie powinno zatrzymywac strony ) no i raz do jednej mojej zmiennej ze nie wie o co chodzi ;P
peter13135
Cytat
z kad

wrrr

alert już ma to do siebie że przerywa interpretowanie strony i nic to nie ma do php. zobaczcie sami na tym przykładzie :
  1. alert(';)');
  2. document.write('aaa');
  3. lalala
  4. </body>

</html>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.