Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z użyciem preg_match_all
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tartut
Na tej stronie mam do wyciągnięcia opis filmu.

Opis jest w kodzie, poniżej:
  1. <li id="description">
  2. <p>
  3. <span class="edit">
  4. <a href="http://fdb.pl/contents/add/movie/30?part=plot_quotes">zmień</a>
  5.  
  6. </span>
  7.  
  8. Po trzech latach nieustannych walk nadchodzi koniec Wojny Klonów. Rada Jedi wysyła Obi-Wan Kenobi, aby doprowadził przed wymiar sprawiedliwości Generała Grevious, przywódcę armii Separatystów. Tymczasem w Republice Corucant kanclerz Palpatine rośnie w siłę.
  9. Jego daleko idące polityczne zmiany przekształcają pogrążoną w wojnie Republikę w galaktyczne imperium. Kanclerz Palpatine czuje się na tyle silnym, że ogłasza się Imperatorem. Okazuje się, że ma on wielką moc. Wyznaje swojemu najbliższemu sprzymierzeńcowi, Anakinowi Skywalkerowi, prawdziwe źródło jej pochodzenia. Zwabiony Skywalker potężną mocą przechodzi na Ciemną Stronę i staje się złowrogim Darthem Vaderem.
  10. (opis dystrybutora)
  11. </p>
  12. </li>

Męczę się już chyba z pół godziny, zawsze wyciągałem dane, ale teraz nie mogę :/
Pomoże ktoś?
CuteOne
Zawsze możesz użyć elementów DOM zamiast szukać wg. wzorcu http://simplehtmldom.sourceforge.net/
cycofiasz
Pokaż chociaż jak próbowałeś
Tartut
  1. preg_match_all('#</span>(.+)</p>#m', $strona, $pokaz);
  2.  
  3. preg_match_all('#<li id="description">(.+)</li>#m', $strona, $pokaz);
  4.  
  5. preg_match_all('# </span>(.+) </p>#m', $strona, $pokaz);
  6.  
  7.  
  8. $zamien = array('</span>', '</li>');
  9. str_replace($zamien, '>>>TUTAJ<<<', $strona);
  10. preg_match_all('#>>>TUTAJ<<<(.+)>>>TUTAJ<<<#m', $strona, $pokaz);

ten ostatni sposób powinien już na bank działać, ale nawet nie chce zamienić sad.gif
cycofiasz
  1. preg_match('#<li id="description">.*</span>(.+)</p>.*</li>#siU',$strona,$matches);
  2.  
  3. echo $matches[1];
Tartut
wielkie dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.