Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Automatyczne pobranie pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Demoneos
Pobrałem plik na localhost z serwera korzystając z funkcji:
  1. header('Content-Disposition: attachment; filename='.$file_name);

i pobrało plik tylko, że wyskoczyło standardowe okno przeglądarki, żeby potwierdzić czy pobrać plik, czy otworzyć za pomocą programu z listy.
A ja chciałbym, żeby to okno przeglądarki nie pojawiało się - żeby zapis pliku na localhost odbywał się automatycznie. Po prostu użytkownik w polu formularza poda lokalizację na która ma odbyć się zapis (np. d:\ksiazki), a po kliknięciu w przycisk submit, skrytp już automatycznie zacznie wysyłać plik w to miejsce bez konieczności potwierdzenia. Jak taki zapis można zrobić w PHP?
Fifi209
Yyy na szczęście nie można. smile.gif
Demoneos
A dałoby się może w jakiejś innej technologi? Java, JavaScript, Flash, AJAX lub cokolwiek innego?
Fifi209
Java lub Flash już prędzej ew. ASP .NET ale nie jestem pewien niczego. wink.gif
peter13135
Obawiam się, że powyższe sposoby też nie zadziałają. Coś czytałem na temat, chociaż nigdy nie używałem javy.
Demoneos
No ja też nigdy Javy nie używałem, więc mam pytanie - nawet gdyby się dało pobrać plik w Javie bez tego potwierdzenia - to czy jakoś można do Javy wysłać zawartość zmiennej w PHP?
peter13135
zawsze sposób jakiś się znajdzie, ale i tak się nie da zapisać z poziomu javy nic na dysku użytkownika. jakby tak było... to wiadomo co by było.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.