Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][MySQL][PHP]Błąd z formularzem i wysłaniem danych do bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymkow
Witam
Napisałem skrypt mający wysłać formularz do bazy danych, wszystko jest według mnie poprawnie - jeśli chodzi o połączenie z bazą danych(zresztą komunikat błędu wskazuje chyba na co innego - nie wiem na co?). W sumie nie potrafię nic powiedzieć więcej - bo to moje początki w programowaniu. Po uruchomieniu skryptu na serwerze lokalnym (XAMPP) wyskakuje komunikat:
Cytat
Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/xampp/htdocs/report.php' (include_path='.;C:\xampp\php\pear\') in Unknown on line 0

Oczywiście uruchamiany plik to report.php, jest też report.html który zawiera wspomniany formularz w XHTML
bastard13
Użyj tego i tego
Hekko
Błąd wskazuje na brak pliku, do którego się odwołujesz C:/xampp/htdocs/report.php
szymkow
Kłopot rozwiązany - w sumie Twoja odpowiedź Hekko pomogła - kłopot tkwił w zbyt długiej nazwie katalogu, którego nazwę w przytoczonym cytacie ominąłem. Przeniosłem pliki do folderu o krótkiej nazwie. Mam więc pytanie - czy jest ograniczona liczba znaków dla ścieżki dostępu na serwerze lokalnym (i w ogóle)?
bastard13
https://encrypted.google.com/webhp?hl=pl#hl...446&bih=832
W trzech pierwszych linkach znajdziesz wyczerpujące informacje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.