form method="post" action="skrypt.php"> <table> <tr> <td>Wpisz pierwszą liczbę: </td> <td><input type="text" name="liczba1" /></td> </tr> <tr> <td>Wpisz drugą liczbę: </td> <td><input type="text" name="liczba2" /></td> </tr> <td><input type="hidden" name="wylicz" value="tak" /></td> <td><input type="submit" name="Sprawdź" /><td> </tr> </table> </form> <?php if($_POST['wylicz'] == 'tak') { if($_POST['liczba1'] == "" AND $_POST['liczba2'] == "") { } else { { } else { $WynikMnożenia = $_POST['liczba1'] * $_POST['liczba2']; if($WynikMnożenia > 20) { } else { if($_POST['liczba1'] > $_POST['liczba2']) { } else { if($_POST['liczba1'] < $_POST['liczba2']) { } else { } } } } } } ?>
Kiedy próbuje uruchomić skrypt w przeglądarce internetowej uruchamia się on ale na samym dole pojawia się notka:Notice: Undefined index: wylicz on line 19. Kiedy wpisuję liczby w puste pola i wysyłam zapytanie pojawia mi się komunikat nie znaleziono obiektu Error 404... Wydaje mi się że wszystko powinno działać ale niestety tak nie jest.
Powyższy kod pochodzi z jednego z poradników PHP, jako że dopiero rozpoczynam naukę tego języka był bym wdzięczny za pomoc w czym tkwi problem.