Chce zrobić panel admin ale tak, żeby logowanie zarówno admina jak i użytkownika odbywało się z poziomu tej samej funkcji. Myślałem tak żeby przydzielić im prawa w bazie np 1=admin, 0=user. I chodzi mi teraz o to, żę tak nie bardzo wiem jak sie za to zabrać bo przydało by się żęby użytkownik miał automatycznie w bazie przydzielone 0, adminowi mogę sam nadać już uprawnienia z poziomu bazy.
Funkcja odpowiedzialna za logowanie.
<?php require_once('funkcje_all.php'); $nazwa_uz = $_POST['nazwa_uz']; $haslo = $_POST['haslo']; ?> <?php if ($nazwa_uz && $haslo) { try { loguj($nazwa_uz, $haslo); $_SESSION['prawid_uzyt'] = $nazwa_uz; } catch (Exception $e) { tworz_naglowek_html('Problem:'); menu_top(); tworz_header(); ?> <div id="content1"> <?php tworz_menu(); ?> </div> <div id="content2"> <?php echo 'Zalogowanie niemozliwe. Nalezy byc zalogowanym aby ogladac te strone.'; tworz_url('logowanie.php', 'Logowanie'); ?> </div> <?php tworz_stopke(); exit; } } tworz_naglowek_html('Zalogowano'); menu_top(); tworz_header(); ?> <div id="content1"> <?php tworz_menu_zalog(); ?> </div> <div id="content2"> <?php sprawdz_prawid_uzyt(); ?> </div> <?php tworz_stopke(); ?>