PHP z bazy generuje mi pewne dane, w ostatniej tabelce mam przycisk np. "Zakończ". Powiedzmy że tych przycisków wygenerowało mi 30.
każdy z nich wygląda tak:
itd...
Po kliknięciu w dany przycisk, ma się otworzyć dialog box, w ktorym jest zapytanie czy na pewno chce zakończyć, jeśli TAK, z "rel" pobiera mi linka i na niego przenosi i wykonuje sie dalsza część skryptu.
Na chwile obecną wszystko jest OK na pierwszym wygenerowanym przycisku ;/ Na reszcie po kliknięciu nie ma w ogóle akcji. Podejrzewam, że trzeba zrobić jakąś pętle, coś tam kombinowałem ale nic mi nie wyszło.
Poniżej zamieszczam funkcję z dopisanymi komentarzami co za co odpowiada:
<script> $(function() { $( "#dialog:ui-dialog" ).dialog( "destroy" ); //dialog box nie aktywny $( "#dialog-confirm" ).hide(); // treść dialog boxa ukryta $("#small_button3").click( function() { $(this).addClass("for_dialog"); // do klikniętego small_button3 dodaje mi klase for_dialog var link = $("a.for_dialog").attr("rel"); // wyciąga mi wartość z "rel" $( "#dialog-confirm" ).dialog({ resizable: false, height:140, modal: true, buttons: { "Tak": function() { $( this ).dialog( window.location.href = ''+link+'' ); // przenosi na link }, "Nie": function() { $( this ).dialog( "close" ); // zamyka dialog } } }); }); }); </script>