Witam. Mam taką sytuację:
1. Mam kilkanaście domen, każda na innym IP.
2. W public_html każdej domeny plik php - powiedzmy "slave.php", który zaciąga kod przez require (ścieżka do pliku nie url bo wszystkie domeny są na tym samym systemie plików) z jednego miejsca na hostingu - powiedzmy z "master.php".
3. Zaciągany kod zawiera polecenie zapisania do pliku informacji $_SERVER['SERVER_NAME'] i $_SERVER['SERVER_ADDR']
4. Wołam kolejno pliki "slave.php" w każdej domenie.
5. W efekcie w logu dostaje to:
"poprawny.URL.domeny1.pl z plikiem slave.php" - "IP domeny, w której znajduje się master.php"
"poprawny.URL.domeny2.pl z plikiem slave.php" - "IP domeny, w której znajduje się master.php"
"poprawny.URL.domeny3.pl z plikiem slave.php" - "IP domeny, w której znajduje się master.php"
"poprawny.URL.domeny4.pl z plikiem slave.php" - "IP domeny, w której znajduje się master.php"
"poprawny.URL.domeny5.pl z plikiem slave.php" - "IP domeny, w której znajduje się master.php"
.
.
.
itd
Trochę schizofreniczne....
Po wynikach innych operacji wykonanych w przez kod z "master.php" też wnioskuje, że kod cały czas jest wykonywany z domeny/ip, w której znajduje się plik "master.php", a nie z domen, do których jest zaciągany.
Jak osiągnąć efekt zaciągania kodu z jednego miejsca i wykonywania go w innym?