<html> <head> <title>jquery</title> <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $("#start").click(function(){ var intervalHandler=setInterval(stoper,1000); }); $("#stop").click(function(){ clearInterval(intervalHandler); }); if(intervalHandler){ $("#wynik").html('Licznik działa'); } else { $("#wynik").html('Licznik nie działa'); } }); var ile=0; function stoper() { minut =Math.floor(ile/60)%90; sekund =ile%60; $("#stoper").html(minut+' minuta '+sekund+' sekund'); ile++; } </script> </head> <body> <a href='#' id='start'>START</a> <a href='#' id='stop'>STOP</a> <div id='stoper'>0 minuta 0 sekund</div> <div id='wynik'></div> </body> </html>
I stoper ładnie działa ale jak kliknę 2 razy na start to liczniki chodzi 2 razy szybciej proszę o pomoc jak to poprawić.
Oraz nie mam pojęcia czemu jak kliknę na STOP to licznik się nie zatrzymuje a powinien
I drugie pytanie jak sprawdzić czy licznik chodzi ? chodzi mi o ten kod
if(intervalHandler){ $("#wynik").html('Licznik działa'); } else { $("#wynik").html('Licznik nie działa'); }
Potrzebne mi to bo zmienną ile chce wysłać za pomocą ajax gdy kliknę w link dodaj to pliku ale wtedy kiedy licznik działa jak nie to wstawić wartość 0