<?php /********************************************* * plik formularz.php *********************************************/ $test1 = $_POST[test1][0].$_POST[test1][1].$_POST[test1][2].$_POST[test1][3]; $test2 = ($_POST[test2][0]); // prosty formularz zawierajšcy dwa pola echo '<form action="" method="post"> <input type="checkbox" name="test1[]" value="10D7" />test1a<br> <input type="checkbox" name="test1[]" value="10D8" />test1b<br> <input type="checkbox" name="test1[]" value="10D5" />test1c<br> <input type="checkbox" name="test2[]" value="10D4" />test2<br><br /> <input type="submit" value="Zapisz" /> </form>'; } else { // dane pochodzšce z formularza $dane = $test1."\n"."test2"."\n".$test2."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "baza.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania // blokada pliku do zapisu // zapisanie danych do pliku // odblokowanie pliku // zamknięcie pliku } ?>
Po wykonaniu skryptu pokazuje taki wynik:
10D710D810D5
test2
10D4
A chciałbym aby wyglądało to tak
10D7,10D8,10D5
test2
10D4,
Wiem że w value mogę dopisać przecinek po każdej liczbie i osiągnę rezultat ale chodzi mi o to żeby to robiło automatycznie po każdej zliczonej rzeczy...
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
PYJTER