Witam,chciałbym się zapytać czy jest możliwość sformatowania za pomocą styli css ,atrybutu square[kwadrat] w liście,tak aby był większy??
Ok,już się dowiedziałem-da rady nawet w dość łatwy sposób
phpion
8.09.2011, 18:58:44
Raduje nas Twoje szczęście, ale wypadałoby podzielić się rozwiązaniem. Ktoś będzie miał podobny problem, znajdzie ten temat, ale dowie się tylko tyle, że można zrobić to w dość łatwy sposób. Rozumiem, że gdybyś otrzymał podobną odpowiedź byłaby ona wystarczająca.
Rid
8.09.2011, 19:18:04
Czekałem,czy ktoś się zainteresuje tematem,jakby ktoś się nie zainteresował to bym nie napisał .Tak więc W css deklarujemy 2 klasy jeden do diva drugi do tagu li.
A mógłbyś,powiedzieć co nie jest według standardów,bo właśnie patrze i nie mogę się doszukać. Przejechałem CSS'a walidatorem ze strony http://jigsaw.w3.org/css-validator i okazał się prawidłowy.
phpion
9.09.2011, 07:10:53
A co z poprawnością kodu HTML?
Rid
9.09.2011, 10:25:03
U mnie wydaje się być wporządku,robię w doctype xhtml 1.0 strict dtd,tak więc jakby było coś nie tak ,to VS2010 podkreśliłby na zielono z wiadomością depraced.
CuteOne
9.09.2011, 19:03:10
W3 nie wywalił błędów?? aż dziw bierze bo z tego co pamiętam listowanie bloków jest niepoprawne.
Rid
9.09.2011, 19:26:01
Może to ,zależy od doctype,hmm ja mam strict(nie renderuje elementy typu depraced),więc choć powinno mi jakiś błąd wskazać a tu nic ,i działa aż miło .
Cytat
3 nie wywalił błędów?? aż dziw bierze bo z tego co pamiętam listowanie bloków jest niepoprawne
Być może,za pomocą stylów CSS można to zrobić,a nie można używać jako atrybutów w tagu li.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.