Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam pewnego programu...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
KirkoR
Szukam programu, który będzie mi co 60 minut przypominać, że czas na przerwę. Czy ktoś zna coś takiego? Fajnie gdyby jeszcze ten soft miał dużo fajnych opcji, typu co 60 minut na 10 minut blokuje mi PC winksmiley.jpg albo coś takiego. Na pewno wiecie o co mi chodzi.

P.S
Nawet nie szukałem tego tutaj na forum bo nie wiem jakie zapytanie wpisać do wyszukiwarki winksmiley.jpg
KirkoR
Ale to są jakieś płatne progeamy. Ja szukam darmowego softu.
hwao
Polecam budzik winksmiley.jpg
KirkoR
Heheh, ale za każdym razem będę musiał go przestawiać winksmiley.jpg
marlowe
Może Google pomoże?
Pozdrawiam.
Bartek
KirkoR
Hmmm no dobrze, tylko jakich słów mam szukać tongue.gif questionmark.gif Timer? Czas? Jakieś pomysły...?
dr_bonzo
Windows: Harmonogram zadan - ustaw sobie co godzine np. otwarcie pliku z textem "PRZERWA"
Linux: Cron - podobnie

Tylko wtedy od ciebie zalezy czy zrobisz sobie przerwe (jest to trudne, przynajmniej w moim przypadku biggrin.gif)
CyklOP
W windowsie XP zrób sobie skrót do:

%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

I ustaw uruchamianie tego w harmonogramie co godzinę.
Wyskoczy Ci okienko wymagające wpisania hasła, mam nadzieję, że będzie to wystarczająco wnerwiające aby odciągnąć Cię od komputera i zmusić do zrobienia przerwy smile.gif
KirkoR
eee tam kurde. Harmonogram zadań jest do bani! Ja chcem jakieś porządny program. Jak tak dalej pójdzie to sam coś napiszę. Tzn. zmotywuje mnie to aby się zacząć uczyć jakiegoś języka. np. C winksmiley.jpg

Ale i tak proszę o dalszą pomoc.
marlowe
Podany przeze mnie link było do konkretnego hasła na Google... ;-)
Jeżeli tam nic nie znajdziesz to może wtyczka Sleeper do PowerGG- "Wtyczka pozwalajaca między innymi wyłączyć / zahibernować / zresetować komputer / włączyć PCSpeaker o określonej wcześniej porze".
Pozdrawiam
Batrek
KirkoR
Popatrzyłem na ten link od Ciebie ale nie znalazłem nic interesującego sad.gif
blindduck
ja odpowiem troche nietypowo...
sciagnij sobie c++ buildiera z www.borland.com (jakies 160M) i bedziesz mial 60 czy 90 dni na nauke tego srodowiska - zrobionych w ten sposob programow niestety nie mozesz rozpowszechniac, ale mozesz sam uzywac, jesli ci sie spodoba i bedziesz chcial sie nim dluzej pobawic lub masz modem i nie bardzo mozesz sciagac tak duzy plik to jak mnie ladnie poprosisz to wysle ci plytke z personal edition (wersja 3.0 - ale nie zrazaj sie - tak naprawde nie wiele sie rozni od najnowszej.. tzn nie dla poczatkujacego smile.gif )... jestem prawie pewien ze gdzies ja ostatnio u siebie widzialem - niestety dalej programu nie bedzie ci wolno rozpowszechniac, ale przyn zniknie ograniczenie czasowe smile.gif
taki program bylby calkiem zabawnym sposobem na nauke programowania w buildierze.. albo innym srodowisku rad, fe. delphi (jakby co tez mam plytke z PE - tym razem najnowsza wersja smile.gif ), potem sam mozesz zdecydowac co chcesz pisac i czego sie uczyc - czy zostac przy rad'ach czy przesiasc sie na konsole

... to tak moja rada.. moze troche OT, ale po pierwsze sam wspomniales o nauce programowania w c (BTW NIE polecam nauki c - lepiej odrazu zaczac od c++, zeby nie robic sobie niepotrzebnych nawykow smile.gif ), a po drugie badz co badz to hyde park rolleyes.gif

a i jeszcze jedno... jak juz zaczniesz na powaznie myslec o programowaniu w c++ to bedziesz musial zmodyfikowac programik... dlaczego? ano dlatego ze 24 przerwy na dobe to troche za duzo biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.