Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt komentarzy - problem z komunikatem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kokos91
Witam,

Piszę, bo już któryś raz spotykam się z takim problemem i nie mam pojęcia jak go rozwiązać. Sprawa wygląda banalnie i tym bardziej dziwię się, że tak prosty skrypt, wyglądający na pozbawiony błędów, zwyczajnie nie działa biggrin.gif

Problem wygląda tak:
Napisałem skrypt dodający komentarze do aktualności, skrypt wykonuje się poprawnie, wykonywanie zapytania wygląda mniej więcej tak:
  1. $query = "INSERT INTO ...";
  2. $result = mysqli_query($dbc, $query);

Czyli tradycyjnie biggrin.gif

Gdy jednak chcę sprawdzić, czy zapytanie zostało wykonane poprawnie i wyświetlić odpowiedni komunikat za pomocą takiego kodu:
  1. if ($result) {
  2. $comments_add_info = "Komentarz został dodany";
  3. } else {
  4. $comment_add_info = "Nie udało się dodać komentarza";
  5. }

Kiedy w zapytaniu pojawia się błąd - komunikat o błędzie wyświetla się poprawnie, jednak kiedy komentarz doda się poprawnie - komunikat "Komentarz został dodany" nie wyświetla się. Jakie mogą być przyczyny takiej sytuacji?
nospor
$comments_add_info
$comment_add_info
znajdź 10 różnic

przenoszę na przedszkole
kokos91
O Boże... nie wierze biggrin.gif A ja się tyle oszukałem co tu może nie działać biggrin.gif Wątek chyba można całkiem usunąć. Jaki głupi błąd... biggrin.gif Dzięki biggrin.gif
nospor
Na przyszłość zastosuj się do podanych tu porad, a nie będziesz robił tak głupich błędów
Temat: Jak poprawnie zada pytanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.