Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX] Pytanie
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Stefan11
Mam pytanie czy da sie w ajaksie zrobic takie cos, ze klika sie przycisk i wyskakuje takie okienko do logowania. Cos takiego jak alert tylko zebym ja tam sobie wszystko mógł sformatowac. Jezeli nie to prosilbym o powiedzenie w jakim jezyku da sie to zrobic
drozdii07
AJAX to nie jest język. Takie coś można zrobić w JS, HTML i CSS wink.gif
kamil4u
AJAX to część JavaScript.

Jest dokładnie tak jak napisał poprzednik. Jeżeli chcesz szukać gotowca szukaj pod "box js". Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i zrobić to sam to:
- http://riddle.pl/-/xhtml/css-overlay/overl...ixed-final.html - źródło strony
- przeanalizuj, któryś ze skryptów już gotowych od strony JS
- jak już się zdecydujesz pisać to sam to napisz z czym masz największy problem to opiszę i/lub podam odpowiednie linki
Stefan11
Cytat(drozdii07 @ 24.09.2011, 09:27:26 ) *
AJAX to nie jest język. Takie coś można zrobić w JS, HTML i CSS wink.gif

Nie badzmy takimi formalistami, chodzilo mi po prostu, czy da sie po prostu za pomoca wyrazen w ajaxie, ale odpowiedz jest dzieki : p

Cytat(kamil4u @ 24.09.2011, 11:48:37 ) *
AJAX to część JavaScript.

Jest dokładnie tak jak napisał poprzednik. Jeżeli chcesz szukać gotowca szukaj pod "box js". Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i zrobić to sam to:
- http://riddle.pl/-/xhtml/css-overlay/overl...ixed-final.html - źródło strony
- przeanalizuj, któryś ze skryptów już gotowych od strony JS
- jak już się zdecydujesz pisać to sam to napisz z czym masz największy problem to opiszę i/lub podam odpowiednie linki

Dzieki wielkie popatrzylem sobie troche, ale wole sie po prostu nauczyc troche js i wtedy przejrzec jeszcze raz, rzecz jasna chodzi mi aby samemu nauczyc sie pisac, a nie kopiowac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.