waski1987
29.06.2004, 14:02:09
Jak uruchomic baze danych na apatchu?? wyskakuje mi kupa bledow a skrypty sa dobre bo testowane na strobnach internetowych! nie umiem wlaczyc bazy po prostu podobno kasuje sie linijke sz php.ini ale to nic nie daje BO TAKIEJ LINIJKI JAKA TRZEBA SKASOWAC NIE MA (znaczy sie odblokowac-usunac srednik) moze blad tkwi w ustalaniu hasla czy hostu ale gdzie to ustawic--tez nie wiem prosze o pomoc
.dragonfly
29.06.2004, 14:31:37
Jesli chcesz pomocy najpierw sprecyzuj pytanie:
1. Windows/Linux
2. Tresc bledu
3. Co juz zrobiles?
waski1987
29.06.2004, 14:51:28
windows tresc bledu jest ze nie moze polaczyc sie z hostem a przedtem wszedzie trzeba jakies hosty usery i hasla wpisywac// bo ja przygotowuje gotowe komponenty na moja strone www np. forum czy newsy i zawsze niezaleznie co zrobie wyskakuja mi bledy z mysql i nie wiem jak go uruchomic . pisze tez zeby jakies "database" wpisywac ale ja nie wiem o co biega pomoz prosba
wszedzie błąd:
Could not connect to the database
.dragonfly
29.06.2004, 19:00:18
Nie bardzo rozumiem twoje wywody wiec napisze ci jak instalacja MySQL'a powinna wygladac.
1. Sciagasz instalacje dowolnej wersji MySQL z www.mysql.com
2. Instalujesz dokladnie tam gdzie chcesz
3. W pliku php.ini (znajduje sie on albo w katalogu apache lub twoim katalogu systemowym [Windows/WINNT] odnajdujesz sekcje Windows Extensions i z przed lini ;extension=php_mysql.dll usuwasz srednik.
4. Uruchamiasz winmysqladmin.exe z katalogu bin umieszczonym w katalogu instalacyjnym mysql. Zostaniesz zapytany o haslo i login. Wypelniasz te pola.
Kopiujesz plik libmysql.dll (z katalogu gdzie masz php) do katalogu WINNT/System32. Uruchamiasz winmysqladmin i z menu znajdujacego sie w trayu wybierasz opcje Install service, a nastepnie Start service.
Na koniec restartujesz apache.
5. Standardowym uzytkownikiem jest root i dostep do niego jest bez hasla.
Daimyo
2.07.2004, 16:34:36
Łatwie chyba sobie sciagnac Krasnala albo jaki inny kombajn, ktory tylko wystarczy zainstalowac i dziala
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.