Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Jak dokładnie sprawdzić rodzaj przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
epeaxx
Witam, planuję przepisać pewną stronę na język HTML5 i CSS3 lecz w tym momencie nasuwa mi się jeden problem. Otóż strona jest nastawiona typowo na zarobek i nie ma możliwości, aby komuś nie działała a jak dobrze wiemy, dużo osób nadal korzysta z nieaktualnych wersji przeglądarek, które nie obsługują HTML5 i CSS3. Poszukuję gotowego rozwiązania, które w przypadku przeglądarki bez obsługi wcześniej wymienionych technologii będą wyświetlały komunikat wraz z likami do wszystkich zgodnych ze stroną przeglądarek. Jeżeli nikt nie zna czegoś co rozwiąże mój problem to może ktoś ma spis wszystkich wartości przeglądarek, które nie obsługują HTML5 i CSS3 HTTP_USER_AGENT z tablicy $_SERVER.
CuteOne
no bez jaj google nie boli... http://www.google.pl/search?client=opera&a...%C5%82ugi+html5
kilas88
Nie wykrywasz wersji przeglądarki by sprawdzić co obsługuje, a czego nie - zamiast tego używasz Modernizr do sprawdzenia czy konkretna technologia jest obsługiwana przez klienta, a jeśli nie jest to przy pomocy np. yepnope.js wykrywasz i stosujesz browser polyfills.
epeaxx
Ok, dzięki za pomoc. Nie pomyślałem nawet o rozwiązaniu wykrywania obsługiwanych elementów HTML5 i CSS3 i cały czas skupiałem się na znalezieniu skryptu sprawdzającego wersję przeglądarki i podejmującego odpowiednie działania przy każdej z nich. Jeszcze raz dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.