........ { $i=0; $l=0; $sql1 = "tu moje zapytanie zapytanie"; { if($myrow['animals']==$zwierz || $myrow['animals1']==$zwierz || $myrow['animals2']==$zwierz) { for($k=0; $k<$i; $k++) { if($ranking[$k]['nazwa']==$myrow['imie_nazwisko']) { $ranking[$k]['nazwa']=$myrow['imie_nazwisko']; if($myrow['animals']==$zwierz) $ranking[$k]['ilosc']+=$myrow['ilosc']; if($myrow['animals1']==$zwierz) $ranking[$k]['ilosc']+=$myrow['ilosc1']; if($myrow['animals2']==$zwierz) $ranking[$k]['ilosc']+=$myrow['ilosc2']; break; } } if($k==$i) { $ranking[$i]['ilosc']=0; $ranking[$i]['nazwa']=$myrow['imie_nazwisko']; if($myrow['animals']==$zwierz) $ranking[$i]['ilosc']+=$myrow['ilosc']; if($myrow['animals1']==$zwierz) $ranking[$i]['ilosc']+=$myrow['ilosc1']; if($myrow['animals2']==$zwierz) $ranking[$i]['ilosc']+=$myrow['ilosc2']; $i++; } } } } echo "<table border=1 cellspacing=2 cellpadding=0 bgcolor=#CCCCCC bordercolor=#a7a7a7 align=center>"; function cmp($a, $b) { if ($a['ilosc'] == $b['ilosc']) { return 0; } return ($a['ilosc'] < $b['ilosc']) ? 1 : -1; } foreach($ranking as $r) { $l++; }
raport działa mi dobrze, ale jest jeden mały problem, za każdym razem mam jeden wers pusty, posiada on L.p. a inne dene sa puste (napewno w bazie pustego rekordu nie mam) Prosze o zaglądnięcie w mój kod.