Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmienne do widoku - problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mody23
Witam!

Mam mały problem. Mianowicie mam pewien skrypcik, któremu towarzyszy ciągle, ten sam błąd:

Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/michael/public_html/forum/admin/admin_custom_fields.php on line 191

Linia 191 i 192 poniżej:

1. 'U_MOVE_UP' => append_sid("admin_custom_rank.$phpEx?" . POST_FIELDS_URL . "=" . $form_id ."&move=up&o=" . $orderr),
  2. 'U_MOVE_DOWN' => append_sid("admin_custom_rank.$phpEx?" . POST_FIELDS_URL . "=" . $form_id ."&move=down&o=" . $orderr))

Co jest nie tak? Przeglądam ten kod po raz n-ty i nie mogę już nic wymyślić...
nospor
Błąd dotyczy linijek wyżej.
Mody23
Cały ten kod wygląda tak:

1. if ( $mode == 'move' ) {
  2. $sql = "SELECT field_count, field_order
  3. FROM " . FIELDS_TABLE . ";
  4. if( !$result = $db->sql_query($sql) )
  5. {
  6. $field_count = $db->sql_numrows($result);
  7. if ( $field_count == 0 )
  8. {
  9. $i = 0;
  10. $movee_up = 'w gore';
  11. $movee_down = 'w dol';
  12. while ( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
  13. {
  14. $template->assign_block_vars('move', array(
  15. 'L_MOVE_UP' => ( $i != 0 ) ? $movee_up : '',
  16. 'L_MOVE_DOWN' => ( $i != $field_count - 1 ) ? $movee_down : '',
  17. 'U_MOVE_UP' => append_sid("admin_custom_rank.$phpEx?" . POST_FIELDS_URL . "=" . $form_id ."&move=up&o=" . $orderr),
  18. 'U_MOVE_DOWN' => append_sid("admin_custom_rank.$phpEx?" . POST_FIELDS_URL . "=" . $form_id ."&move=down&o=" . $orderr))
  19. );
  20. $i++;
  21. }
Crozin
I kolorowanie składni (nawet tutaj, na forum) nie podpowiada Ci co może być nie tak?
Mody23
Może śmieszne, ale siedzę nad tym od 6 rano i próbowałem już chyba wszystkiego z klamrami, więc odpowiem Ci, że...nie wstydnis.gif
nospor
Tu nie ma co się śmiać.....
od szóstej rano siedzisz? Przez ten czas zainstalowałbyś sobie porządny edytor, który takie rzeczy na bieżąco ci pokazuje a nie latasz z czymś takim po forach.
Ale nawet tu na forum kolorowanie kodu jak wół pokazuje ze blad zaczyna się w linii nr 3, bo zaczynasz tekst, którego nie konczysz.

zamykam. forum naprawdę nie służyc na takie błędy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.