Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [baza danych] prosze pomozcie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
wojtas810
mam taka prozbe mam sciagnietych kilka skryptów portalowych i z forum chcialem je tylko przetestowac i daltego w domu gdzie nie mam netu uzywam serwera KRASNAL 2.6 i jak chce zainstalowac jakis ze skryptów musze wpisac nazwe logi i haslo bazy danych a nie mam pojecia jaki to jest czy musze utworzyc wlasna baze czy te ktore sa w krasnalu tez wystracza tylko jak to teraz zrobic czy ktoś mogłby mi pomoc

Serdeczne dzieki
kicaj
Mysle ze na stronie krasnala sa podstawowe informacje, m.in haslo
Yarecki
DB w krasnalu domyślnie ma ustawione:
login: root
hasło: krasnal

Wszystkie informacje można znaleźć na stronie http://localhost/
wojtas810
no tak wiem to juz probowalem ale dalej nie skutkuje czty musze podac sciezke bezwzgledna do bazy danych czy co poniewaz nie wiem tyle to ja sam wiedzialem poniewaz jak widac czytac umiem.

Lecz jak wpisuje haslo i login domyslny z krasnala ( gdzie ich nie zmieniam )
to i tak wyskakuje mi blad

Juz nie wiem co mam robic prosze pomozcie
e4you
na pasku na dole po prawej powinna być ikonka z możliwością konfigurowania tych rzeczy tam może są ustawienia dotyczące mysql i hasła?
Wedrowiec
chwila, a wgrałeś te bazy od skryptów?
możesz to zrobić przez phpmyadmin
w ten sposób przetestujesz również, czy prawidłowo podajesz login i hasło.
pirat
ja bym zaczal od skonfigurowania phpmyadmina biggrin.gif.... trzeba utworzyc se nowa baze nowego uzytkownika z odpowiednimi uprawnieniami i chyba wlaczyc relacje bo ten w krasnalu jakos nie wiem dlaczego ma z tym klopot, wszytsko da sie przeczytac idac kroczek po kroczku. Jak juz masz all skonfigurowane to faktycznie wez zaloguj sie przez tego phpmyadmina i wykonaj SQL-e ktore sa dolaczone wraz z tymi aplikacjami, dopiero potem probuj odpalac, no i pozostaje readME exclamation.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.