Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z move_uploaded_file()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
frid
Mam problem, chodzi o wysyłanie plików do serwera za pośrednictwem php, a dokładniej funkcji move_uploaded_file() opisanej w "Czarnej Księdze php" wydawnictwa Helion. Więc chodzi o to, że w moim skrypcie istnieje formularz, w którym m.in. znajduje się pole typu 'file' i przy przesyłaniu zmiennych z formularza do następnej strony skryptu tylko zmienna z tego pola nie zostaje przesłana. Wszystko działało dopóki w php.ini był wpis register_globals = on, gdy zmieniłem na wartość na off (mój skrypt zaopatrzyłem oczywiście w kod typu $zmienna=$_POST['zmienna'] lub $zmienna=$_GET['zmienna'] ale i to nie pomaga) zmienna z formularza zawierająca informacje dotyczące informacji na temat przesyłanego pliku nie jest przesyłana.
Korzystam obecnie z Krasnala 2.6, ale gdy testowałem mój skrypt na linuksowym (Red Hat 9) serwerze Apache sytuacja była identyczna. W jaki sposób przesłać tą zmienną ?
Dabroz
$_FILES['userfile'] exclamation.gif!!
kicaj
php.pl >> Artykuly >> Dla poczatkujacych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.