Cytat
Jest jedna zasada, trzeba używać mózgu w czasie zakupów.
To już swoją drogą. Osobiście jak kupuje coś poważniejszego to najpierw muszę się upewnić co dokładnie chcę kupic. Ostatnio kupiłem nowy router, to zanim go kupiłem już wiedziałem jakie są jego zalety, wady, jaki soft mogę na niego wrzucić, nawet miałem go już przyszykowanego (tomato USB)

tak samo z telefonem, zanim kupiłem to najpierw oblukałem android market, czy oby na pewno jestem pewien że chcę androida, potem szukałem telefonu, no i po dziesiątkach opinii wybrałem i póki co jestem zadowolony i jedyne złe słowo jakie mogę powiedzieć to na sam market - nie mam karty kredytowej, a rzekome karty debetowe jakie tam działają, z mojego banku nie działają. Tak więc kupno płatnych aplikacji średnio jest dla mnie możliwe. Jak w praktyce wyszło, płatne aplikacje w większości mają swoich darmowych odpowiedników, lub lekko okrojone wersje "testowe". Dzięki czemu póki co nie widzę sensu kupowania aplikacji

Jak sprzedawca ci nie przyjmie, mówię najpierw popytaj kogoś w okolicy czy nie jest chętny na zakup. Potem próbuj na allegro. Reklamuj że jest nowy, otwarty tylko i wyłącznie w celu sprawdzenia czy działa, żeby nie sprzedać bubla na allegro. Tak w sumie dużo ludzi tam pisze

sprzedasz, dołożysz kasy i kupisz wersję 3g, albo nie dokładaj kasy tylko znajdź może tańszy odpowiednik, ale z tymi funkcjami które ci są potrzebne? Ewentualnie szukaj kogoś kto by się chciał zamienić na jakiś tablet (oczywiście w podobnym stanie) z funkcjami których potrebujesz.