Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generowanie HMTL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gobasu
Hej smile.gif Kolejny problem i kolejna prośba o zarzucenie pomysłami smile.gif

Chcę w PHPie wygenerować plik xHTML i zapisać go na dysku a następnie wygenerować z niego pdfa. Część logiki do pdfa już mam smile.gif ale zastanawiam się jak przekazać zmienne do pliku xHTML. Nie chciałbym po prostu zapisywać tego w stringach, robić jakiś pregmatchy itp. Czy isteniej możliwość, np. w smarty zapisanie templatki jako xHTML po assignach (ale bez displaya) ? Może jest jakaś inna metoda ? smile.gif Czekam na odpowiedzi i dzięki za pomoc!
nospor
Cytat
Czy isteniej możliwość, np. w smarty zapisanie templatki jako xHTML po assignach (ale bez displaya)
Czemu nie zajrzysz do dokumentacji smarty, skoro go używasz?

Tak, w smarty można zapisać wynik do zmiennej zamiast go wyświetlać.
A mając go w zmiennej możesz z nim robić co chcesz, między innymi zapisać do pliku.
wNogachSpisz
Nie wiem czy rozumiem, może Dom:Document ?
gobasu
Cytat(nospor @ 8.11.2011, 11:59:57 ) *
Czemu nie zajrzysz do dokumentacji smarty, skoro go używasz?

Tak, w smarty można zapisać wynik do zmiennej zamiast go wyświetlać.
A mając go w zmiennej możesz z nim robić co chcesz, między innymi zapisać do pliku.

Przepraszam kolego, musiałem to przeoczyć, co więcej dalej tego nie widzę :< Czy mógłbyś mi coś więcej podpowiedzieć? Sorry za ułomność.
nospor
To jak ty szukasz?
Zamiast display() masz użyć fetch()
gobasu
Wielkie dzięki wink.gif Dokładnie o to mi chodziło. :F a uwierz, że kilka razy jechałem wzdłóż listy tych metod haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.