Mam pewien problem z wysłaniem formularza z pluginem jquery.form.js
Chcę wysłać formularz ale przed wysłaniem ma pojawić się okno z możliwością zaznaczenia dodatkowy opcji.
I okno pojawia mi się, ale formularz wysyła się zanim nacisnę Wykonaj.
Jak wstrzymać wysyłanie formularza do momentu naciśnięcia tego przycisku.
Wszystkie pliki do pobrania TU
<script> //################################### function Dialog(){ $( "#dialog-form" ).dialog({ autoOpen: true, height: 300, width: 350, modal: true, buttons: { "Wykonaj": function() { $('#poz1').val('2'); $('#poz1').val('1'); $('#poz3').val('1'); $( this ).dialog( "close" ); }, "Rezygnuj": function() { $( this ).dialog( "close" ); } }, close: function() { $( this ).dialog( "close" ); } }); } function Zapisz(){ var options = { target: '#status', // target element(s) to be updated with server response beforeSubmit: Dialog, // pre-submit callback success: showResponse // post-submit callback }; // bind to the form's submit event $('#opcje').ajaxSubmit(options); return false; } function showResponse(responseText, statusText, xhr, $form) { alert(responseText); } </script> <div id="dialog-form" title="Dodatkowe opcję" style="display: none;"> <form> <fieldset> </fieldset> </form> </div> <form action="dane.php" method="post" id="opcje"> <input type="hidden" name="frek" > <input type="hidden" name="oceny" > <input type="hidden" name="grupy" > coś:<input type="text" name="cos"> <input type="button" value="usun" onclick="Zapisz();" > </form>