Witam, mam pyatnie jak sprawdzić czy na skrzynę nie przyszły jakies e-maile... Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Chce to uruchamiać cronem, tylko za bardzo nei wiem jak.... Może mi ktoś naprowadzi na dobrą drogę Nie oczekuje gotowych rozwiązań, ale jakieś wskazówki itp... z góry thax
FiDO
9.07.2004, 22:03:57
Wskazowki powiadasz? no to google... i to calkiem powaznie, wpiszesz dobra fraze i otrzymasz nawet gotowe kody do sprawdzania poczty Co do crona to musisz miec do niego dostep, ale jak juz masz to man cron Skladnia plikow crona nie jest wcale trudna.
Sh4dow
10.07.2004, 09:17:19
Cytat(..:: pingu ::.. @ 2004-07-09 20:03:53)
Witam, mam pyatnie jak sprawdzić czy na skrzynę nie przyszły jakies e-maile... Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem...
Za to powinno sie ciebie wychlostac, sam niedawno pisalem przylkadowy skrypt do sprawdzania skrzynki pocztowej za pomocja protokolu imap i pop3 wiec laskawie zerknij ponownie na to forum bo tu gdzies to bylo. Lenistwo jest w modzie czy to szerzaca sie plaga ?
Sh4dow: Wluzuj, skrypt już dawno znalazłem, tylko chodzi mi bardziej o uruchamianie go z crona.... Bo wpisanie do wyszukiwarki cron daje max 20 tematów które nic mi nie mówią na ten temat ( tzn ze trzeba użyć crona i tyle )
ide szukać na gogle....
##########################
OK już zrobiłem ;p
dla ciekawych daje info:
Kod
#!/usr/local/php/php // Tutaj sie wkleja kod który ma być wykonany
i sie to w cronie uruchamia ;] i działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.