Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Jaki CMS do podanych zadań?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cent4
Witam.
Mam stronę www - zbudowaną na swój autorski sposób.
Szukam systemu CMS, który umożliwi mi:
1. edytowanie podanych stron - nie wiem, jak to rozwiązać - chodzi mi coś al la word'owe edytowalne pole tekstowe - tzn. chcę na swojej stronie jakoś podpiąć fragment, który będzie właśnie edytowalny za pomocą CMS'a - a reszta stała z mojego designu...
2. wstawianie grafiki i możliwość jej przesyłania ze swojego komputera.
3. mały i prosty system cms może być zarówno na plikach jak i na bazie danych..
4. edytor WYSWIG.
5. możliwość prezentacji w fajny sposób grafiki - powiedzmy jakaś galeria jquery - lightbox itp.

Proszę doradźcie co wybrać?
vokiel
Wordpress + Wordpress Fancybox
cent4
OK. A jak podpiąć tam tworzone strony pod swoją stronę www?
vokiel
Czy ja dobrze rozumiem, chcesz inny cms, za pomocą którego będziesz edytował strony Twojego autorskiego cms'a?
cent4
Nie. Mam stronę zrobioną na własnym designie w php i chcę zrobić pewne elementy, które będzie mógł używać moderator - i tu musi być wyswig + galeria dla mało obeznanego usera - czyli cms, gdzie będzie się logować i wprowadzać zmiany.
Elber
No to sobie napisz taki panelik wink.gif Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia wink.gif)
synec
Może Joomla jest bardzo dużo materiałów w necie.
cent4
Mam problem z wtyczką Wordpress Fancybox...
Zainstalowałem i włączyłem ją - w opisie jest napisane, że wystarczy wstawić zdjęcie i automatycznie będzie działać ta galeria, ale niestety nie działa - ma ktoś wytłumaczenie?
vokiel
Zobacz w firebug'u, może nie wszystkie skrypty się wczytały.
Masz to gdzieś on-line?
cent4
Wszystko wygląda ok:
http://www.infocent.ayz.pl/cms/?page_id=2
croc
Moim skromnym zdaniem jednak Joomla się nie umywa do Wordpressa. Oba są bardzo dobre, ale Wordpress to wyższa liga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.