Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML/CSS]Czy jest to odpowiednia książka?
Forum PHP.pl > Inne > Książki > Pytania
rozkimna
Witam wszystkich użytkowników,

Koledzy chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat książki HTML, XHTML i CSS. Biblia. Wydanie V- Steven M. Schafer. Czy jest to odpowiednia pozycja dla początkującego programisty? Ewentualnie moglibyście polecić jakieś inne książki dotyczącego HTML i CSS? Na stronie helionu opinie są w większości bardzo pozytywne.
Link do w/w tytułu: http://helion.pl/ksiazki/html-xhtml-i-css-...afer,hxcbi5.htm
croc
Nigdy nie miałem tej książki, ale do całej serii jestem zrażony po lekturze Ajax - Biblia. Fatalna książka - lanie wody (o samym Ajaksie było raptem kilka stron), nauka złych nawyków, idiotyczne przykłady.
rozkimna
Książka zamówiona, więcej na jej temat będę mógł powiedzieć w ciągu najbliższych dni. smile.gif
croc
Spodziewaj się tego, że 2/3 objętości książki to będą powtórzone listingi. Taką mają strategię na zwiększenie liczby stron. Zresztą czy o HTML i CSS można pisać na 800 stron?
rozkimna
Tak dokładnie, jest bardzo dużo listingów i screenów, które skutecznie "pogrubiają" książkę, nie mniej jednak dobrze jest widzieć i analizować to o czym się czyta. smile.gif
binprogrammer
Według mnie to kolejna książka z serii "naucz się podstaw z końcówki 20 wieku". Nie polecam, wystarczy spojrzeć na przykłady ftp://ftp.helion.pl/przyklady/hxcbi5.zip

rozkimna
Tak przykłady są trywialne, ale myślę, że do wdrożenia się w ten język i załapania podstaw, większość pozycji będzie odpowiednia. smile.gif
ShadowD
Więcej dowiesz się z google ucząc się od razu tego Co jest Ci potrzebne, a nie wczytując się w nie jedną głupotę, od taka dygresja po przejrzeniu kliku książek z html i pochodnych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.