Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Focus();
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dominator
Witam.

Tworzę sobie zakładkę w Firefoxie, w adresie URL daję.

java script:document.getElementsByTagName("h2").innerHTML = "xx";

I mi pojawia się tekst xx na białym tle.

http://screenshooter.net/1176280/urmhreu

A gdy dodam na końcu focus(); to nic na stronie nie zmienia się. Pytanie - czemu ? Co jest źle ?
mls
Ale co ma się zmieniać po ustawieniu fokusu? Wyjaśnij, co chcesz osiągnąć, bo z powyższej treści nie wynika kompletnie nic.
Dominator
Cytat(mls @ 12.12.2011, 03:02:18 ) *
Ale co ma się zmieniać po ustawieniu fokusu? Wyjaśnij, co chcesz osiągnąć, bo z powyższej treści nie wynika kompletnie nic.

Aby na stronie zmieniła się pewna rzecz.
nospor
I powtarzamy pytanie: a co ma do tego focus()questionmark.gif Nic. Skoro ci nie działa, znaczy, że tego ten focus() źle użyłeś. Niestetty nie wiemu jak źle, bo kodu nie pokazałeś. To raz, a dwa, że focus nie ma nic do wyświetlania wiec po grzyba go dajesz?
Dominator
Cytat(nospor @ 12.12.2011, 13:23:09 ) *
I powtarzamy pytanie: a co ma do tego focus()questionmark.gif Nic. Skoro ci nie działa, znaczy, że tego ten focus() źle użyłeś. Niestetty nie wiemu jak źle, bo kodu nie pokazałeś. To raz, a dwa, że focus nie ma nic do wyświetlania wiec po grzyba go dajesz?

Mam na stronie tekst "Logowanie", ten tekst jest w klasie "show-login" (dla jasności <div class="show-login">Logowanie</div>), chcę zmienić ten tekst na jakiś inny.

Próbuję tym:

java script:document.getElementsByClassName("show-login").innerHTML = "Nowy tekst";

Lecz to nie działa, tzn. działa ale pokazuje mi tekst na białym tle.

http://screenshooter.net/1176280/rbtwvwg
nospor
No to ustaw inne tło dla tego diva. Nie rozumiem problemu.
Dominator
Cytat(nospor @ 12.12.2011, 13:30:50 ) *
No to ustaw inne tło dla tego diva. Nie rozumiem problemu.

Nie za bardzo rozumiem. Jakie tło ?
nospor
oneeyedsmiley02.png
Sam piszesz cos o bialym tle a mnie sie pytasz o jakim ja tle mowie?
Dominator
Cytat(nospor @ 12.12.2011, 13:37:57 ) *
oneeyedsmiley02.png
Sam piszesz cos o bialym tle a mnie sie pytasz o jakim ja tle mowie?

Gościu, mam kolorową stronę bez żadnego tła ...

Zrobiłem sobie zakładkę, w adresie URL dałem java script:document.getElementsByClassName("show-login").innerHTML = "Nowy tekst";

Gdy wejdę w zakładkę to pojawia mi się białe tło i tekst, który jest w lewym górnym rogu ( Nowy tekst ).

A gdy dodam focus(); na końcu to nic się nie dzieje, białego tła nie ma i nic na stronie się nie zmienia.
nospor
Cytat
Gościu, mam kolorową stronę bez żadnego tła ...
Teraz Ty gościu przeczytaj ostatni raz zrozumieniem, bo widzę gościu nie kumasz jak inni goście ci dają coś do zrozumienia:
Wróżek nie ma gościu. Kod co pokazałeś jest poprawnym kodem gościu. Jak chcesz pomocy gościu to podaj jakiś większy kawałek kodu gościu, a najlepiej wystaw nam to online gościu.

Już zakumałeś gościu?
Dominator
Cytat(nospor @ 12.12.2011, 13:42:47 ) *
Teraz Ty gościu przeczytaj ostatni raz zrozumieniem, bo widzę gościu nie kumasz jak inni goście ci dają coś do zrozumienia:
Wróżek nie ma gościu. Kod co pokazałeś jest poprawnym kodem gościu. Jak chcesz pomocy gościu to podaj jakiś większy kawałek kodu gościu, a najlepiej wystaw nam to online gościu.

Już zakumałeś gościu?

No to skoro to jest dobre to czemu mi się tak dzieje ?
nospor
Ty w ogóle nie czytasz co się do Ciebie pisze.... ja odpadam z tego wątku. Szkoda czasu.
Niktoś
java script:document.getElementsByClassName("show-login").innerHTML

Na chłopski rozum,innerHTML -usuwa ci wszystko z diva,wraz z twoimi inputami ,i elementami drzewa Dom i wstawia text,stąd masz te białe tło,bo jakiekolwiek było przedtem to już go nie będzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.