"php://stdin", "php://stdout" lub "php://stderr" . fopen() umożliwia otwieranie strumieni . może mi ktoś wyjasnic co to są te strumienie i do czego one służa
fopen() może szukać także pliku w include_path ... jest coś o tym w manualu , ale z moim angielskim za daleko nie zaszedłem czytając to , wiec takze prosze o wyjasnienie co to jest .
Jabol
11.07.2004, 16:54:29
stdin: To jest standartowy input (strumień wejściowy) stdout: standardowy strumień wyjściowy stderr: standardowy strumień diagnostyczny Więcej o tych strumieniach znajdziesz w materiałach o unixie i programowaniu w C. To jest potrzebne chyba tylko podczas tworzenia aplikacji pod konsolę.
include_path to bardziej taki wielomiejscowy chroot dla includowania (chyba :/ ). I chyba nie działa z fopen (tylko include* i require*).
broU
11.07.2004, 20:47:57
za dużo przydatnych rzeczy się nie dowiedziałem :/ poza tym , że strumieniowanie raczej mi się nie przyda (:
* w manualu piszą , że include_path działa z fopen (albo fopen z include_path ) ...
mógłbyś (albo kto inny jak nie chcesz ) opisać include_path jakoś jaśniej ? albo link do jakiegoś polskiego artykułu podać ?
rzseattle
12.07.2004, 06:08:48
Cytat
nclude_path string
Specifies a list of directories where the require(), include() and fopen_with_path() functions look for files.
Określa listę katalogów w których funkcje require(), include i fopen_with_patch() szukają plików.
Niz dodac nic ująć.
Co do strumieni to wejsciowy moze sie przydac do odczytania nagowkow HTTP przy wykozystywaniu np SOAP . Chociaz jeszcze tego nie próbowalem.
broU
12.07.2004, 10:43:23
ok , dzięki za pomoc , już rozumiem więcej (:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.