function pobierzG(){
następnie mam formularz w którym podaje sie tytul filmu itp, oraz gatunki tego filmu( jak wiadomo film może być w kilku gatunkach na raz)
<form method="post" action="dodaj.php"> <table> <tr class="tlo-b"><td>Tytul oryginalny:</td> <td><input type="text" name="tytul_oryginalny" /></td></tr> ... <tr class="tlo-b"><td>Gatunek:</td> <td><form name="gatunek"> <? pobierzG(); ?> </form> </td></tr> <tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Dodaj" /></td></tr> </table></form>
a tutaj mam zapytanie zapisujące do tabeli film_gatunek, gatunek filmu. I wszystko działa, tylko mam taki problem że jak zaznaczę w tym formularzu z gatunkami więcej niż jeden gatunek, to zapisuje mi się i tak tylko jeden, a chciałbym żeby do jednego filmu można było przypisać kilka gatunków, nie mam pojęcia jak to zrobić... prosił bym o Waszą pomoc.
$id_filmu = mysql_fetch_array($zapytanie_id); mysql_query("INSERT INTO `film_gatunek` (ID_FILM, ID_GATUNEK) VALUES ('$id_filmu[0]', '$gatunek')") OR die("Błąd");