Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Reflink - zapamiętywanie polecającego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
boro11
Witam!
System poleconych działa na mojej stronie od samego początku, ale postanowiłem go nieco udoskonalić. Obecnie ma on jedna bardzo duża wadę po wejściu na link oczywiście wszystko jest w porządku, ale jeśli zmieni się podstron na inną żeby przejrzeć o co ogólże chodzi, polecający nie jest zapamiętywany w przypadku ponownego kliknięcia rejestracji.

Działa to tak:
https://refbackbank.com/ref-boro/
W polu Referral: (optional) :
Jest nick pobierany z adresu, ale po przejściu adres zmienia się na standardowy i pole jest puste.

Co byłoby najlepszym rozwiązaniem?
Myślałem o cookie, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Poszukałem trochę, ale większość przykładów odnośnie się do tego, że ktoś coś wpisze, a ta wartość tutaj jest bez wpisywania.

Z góry dziękuje za każdą pomoc
Mateusz
prowseed
  1. setcookie("ref", $_GET('referral'));
  2. $cookie=$_COOKIE["ref"];

ciastko ginie po zamknieciu przegladarki, chyba, ze ustawisz mu time, na na przyklad 30 dni
Fifi209
I bardzo dobrze! Tak ma zostać!

Dlaczego?

Czasem zdarzy mi się wejść na jakąś stronę przez reflinka od kogoś kogo nie znam, a jednak chcę się tam zarejestrować. Usuwam grzecznie informacje, żeby komuś nie nabijać punków czy innych gówien.
boro11
Cytat(prowseed @ 14.12.2011, 16:23:09 ) *
  1. setcookie("ref", $_GET('referral'));
  2. $cookie=$_COOKIE["ref"];

ciastko ginie po zamknięciu przeglądarki, chyba, ze ustawisz mu time, na na przykład 30 dni

Próbowałem twojego rozwiązania, ale niestety ciągle wyskakuje mi coś takiego:
Fatal error: Function name must be a string in /home/refback1/public_html/modules/users/register.php on line 58

edit:

Poprawiłem:
  1. setcookie("ref", $_GET["pol"]);
  2. $cookie = $_COOKIE["ref"];

Teraz błędu nie wywala, ale nie działa niestety nadal/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.