Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]pliki swf, dodawanie gier, szerokość wysokość
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xmen491
Witam, mam pytanie dotyczące uploadu gier na moją stronę www przez użytkowników, mianowicie pliki swf nie maja w sobie zapisanej szerokości i wysokości, dlatego aby wstawić taki plik usimy sami ją ustalić w kodzie chodzi mi o to aby użytkownicy mogli sami te gry dodawać, mam do wyboru 2 opcje albo użytkownicy beda podczas uploadu podac wysokośc i szerokośc albo bede musiał zrobić tak aby moja strona sama odnalazła w tym pliku jego wysokośc i szerokość nie wiem czy tak sie da, + jaką znacie najprostszą metode przekazania użytkownikowi jak ma sprawdzić tą wysokość i szerokość gry jeżeli znaduje sie ona na innej stronie. Proszę o konkretne odpowiedzi.

ktoś pomoże ?
jaslanin
przez sam js to raczej niemożliwe, ale z flashem zdaje się że tak: http://php.net/manual/en/function.getimagesize.php

jeżeli masz natomiast PHP, możesz użyć funkcji getimagesize. Po prostu user wgrywa swf, PHP wgrywa go na serwer, używasz funkcji, jeżeli jest problem z rozmiarem lub opcjonalnie dajesz użytkownikowi możliwość ręcznego wpisania rozmiarów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.