co prawda nie raczkuję w temacie CSS ale napotkałem problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Może jakieś inne świeże spojrzenie na problem pozwoli m go rozwiązać :/
Otóż mam stworzone menu.
ul.menu_oferta { height: 300px; background-color: #0e1424; line-height: 30px; font-family: Verdana; font-size: 11px; }
do tego dochodzi styl wypunktowania poszczególnych pozycji:
ul.menu_oferta a:hover{ color: #ffffff; } ul.menu_oferta a{ color: #e0e0e0; } .background1 { background: #0E1424; padding-left: 45px; } .background2 { background: #23293A; padding-left: 45px; border-bottom: 1px solid #414551; }
.background1 i .background2 to klasy dla jQuery, dzięki którym parzyste pozycje mają inny kolor aniżeli nieparzyste. Wszytko fajnie, dopóki nie przyjdzie mi umieścić grafiki wypunktowania po najechaniu na link.
Główny problem polega na tym, że pozycje w menu są za pomocą padding-left przesunięte o 45px w prawo i umieszczenie jeszcze grafiki powoduje, że grafika chowa się pod tekst. Próbowałem pokombinować z minusowymi marginesami
aby samą grafikę przesunąć trochę w lewo niestety tak nie działa.
background: url(../images/bullet.png) no-repeat -10px 50%;
Padding zastosowałem w klasach background ze względu na to, że gdzie indziej selektor ten powoduje przesunięcie o 45px całego tła.
Może łatwiej będzie zrozumieć moje wypociny jak wrzucę obraz tego co chce, a tego co mam

Jeżeli coś jest niejasne służę pomocą