mam problem, nie wiem jak wyświetlić pierwsze 300 znaków z danego text który zapisał WYSIWYG...zawsze ucina mi jakiś tag np. div'a i trochę sypie mi się reszta wyglądu przez to Jest jakiś sposób aby to okiełznać ?
Chyba nie rozumiem .. przecież napisałem że korzystam z substr ale ucina mi tagi typu div ... jedyne co znalazłem to substr(strip_tags($tresc)) ale wtedy wywala mi formatowanie textu...
abort
17.12.2011, 01:13:56
Sorki, nie doczytałem, coś mię zaćmiło. Co do strip_tags - w wersji dwuparametrowej ma możliwość podania tych tagów, które nie będą obcinane. Przykład w manualu.
thek
17.12.2011, 11:19:23
Tu substr nie pomoże prosto. Trzeba napisać samemu kawałek kodu, który będzie odcinał, ale z zachowaniem struktury tagów. Poszukaj w necie pod kątem słów kluczowych: substring preserve tags Sam kiedyś takiej szukałem i wiem, że są gotowce w sieci.
!*!
17.12.2011, 15:33:12
Skoro używasz wysiwyg, to odczytaj pierw te 300 znaków i od ostatniego znaku zacznij czytać pełny kod. O ile dane masz w contenteditable lub iframe, tagi nie będą ucinane, bo je dopiero odczytasz z textarea na podstawie tekstu jaki pobierasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.