dziekuje za pomoc, tak masz racje znalazłem i zrobiłem już to, troszkę inaczej niż ty, od innej strony, wykorzystałem GLOB_ONLYDIR, i zmodyfikowałem ten kod pierwszy twój. mniej kodu niż ta funkcja co napisałeś, i o dziwo działa

dziękuję za pomoc,
pokazałeś mi kierunek i w tym kierunku podłubałem. Wiem że to podstawy chodź dla mnie to większe kroki bo coś nowego.
zmodyfikowałem ten kod co wcześniej napisałeś i działa, dziekuje i za pomoc, nakierowanie.
Mam jednak jeszcze jedno pytanie, teraz mi to już wyszukuje dodaje importuje, wszystko jest ok.
tylko, jak zawsze tylko coś jeszcze
chciałbym po imporcie, załadowaniu plików zip, skasować całą zawartość katalogu XML, czyli wszytkie katalogi jakie tam będą wraz z plikami zip,
Możesz mnie na kierować, pomoc jak to można zrobić. Pewnie to proste ale nie bardzo wiem jak zabrać się za to. dziekuje za pomoc, tak masz racje znalazłem i zrobiłem już to, troszkę inaczej niż ty, od innej strony, wykorzystałem GLOB_ONLYDIR, i zmodyfikowałem ten kod pierwszy twój. mniej kodu niż ta funkcja co napisałeś, i o dziwo działa

dziękuję za pomoc,
pokazałeś mi kierunek i w tym kierunku podłubałem. Wiem że to podstawy chodź dla mnie to większe kroki bo coś nowego.
zmodyfikowałem ten kod co wcześniej napisałeś i działa, dziekuje i za pomoc, nakierowanie.
Mam jednak jeszcze jedno pytanie, teraz mi to już wyszukuje dodaje importuje, wszystko jest ok.
tylko, jak zawsze tylko coś jeszcze
chciałbym po imporcie, załadowaniu plików zip, skasować całą zawartość katalogu XML, czyli wszytkie katalogi jakie tam będą wraz z plikami zip,
Możesz mnie na kierować, pomoc jak to można zrobić. Pewnie to proste ale nie bardzo wiem jak zabrać się za to. w tym kodzie funkcji co napisałeś ostatnio jest cos nie tak wyskakuje blad 503, no i tez jak zerkam na niego, to czy funkcja szukajPliku() ta sama może byc wewnątrz tej samej funkcji szukajPliku()?
function [b]szukajPliku[/b]($rozszerzenie, $katalog)
{
foreach(glob($katalog) as $plik) {
if($plik != '.' && $plik != '..')
{
{
[b]szukajPliku[/b]($rozszerzenie, $plik); // <-- tu taj, czy tak moze byc?
} else
{
if(pathinfo($plik, PATHINFO_EXTENSION
) == $rozszerzenie) {
echo '<p><input type="checkbox" name="pliki[]" value="'.$plik.'" /> <label>' . pathinfo($plik, PATHINFO_FILENAME
) . '</label></p>'; }
}
}
}
return $pliki;
}
$katalog = '../xml/';
echo '<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">'; szukajPliku('zip', $katalog);
echo '<p><input type="submit" value="Wy¶lij" /></p>';
Pogrubiłem tek kawałek,