Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Edytory PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
borpaw
Jakiego edytora PHP pod windows uzyć najlepiej, ale żeby miał opcje debugowania?
Chodzi o to żeby w łatwy sposób można było debagować projekty już istniejące na zend framework wordpress itp
Adi32
Ja bym dorzucił do pytania: jakie dobre edytory umożliwoają pracę online?
kaem
Takich tematów już było sporo. Z debugowaniem to najlepiej Eclipse albo Netbeans. Ja używam Netbeans, bo Eclipse troszkę mi 'nie podchodził'. Oczywiście trzeba go skonfigurować z xdebugiem (zresztą eclipsa pewnie też).

@Adi32,
w tym konkretnym przypadku lepszy jest chyba Eclipse, ponieważ można się nim połaczyć z serwerem przez ssh i tak pracować sobie na plikach. W Netbeans możesz pracować na plikach dostępnych na serwerze przez FTP(SFTP). Ale niestety musisz mieć kopie projektu u siebie, i wtedy ustawiasz sobie kiedy zmiany Twojej kopii są przesyłne na ftp. Chociaż może są już jakieś pluginy do typowej edycji online, ale nie orientuję się w tym temacie.
darko
Panowie jest cały wątek na ten temat, wystarczyło poszukać. A tak na szybko to ze zintegrowanych środowisk programistycznych Eclipse / NetBeans + Xdebug ew. Zend debugger
Spawnm
Jeden temat wystarczy, zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.