Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload folderu, kilku plików naraz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
barkroli
To znowu ja z głupim problemem. Mam takie pytanie napisałem skrypt który mi uploaduje plik - Działa - wykorzystuje w formularzu do wybrania pliku
<input type="file" ... >

Moje pytanie jest takie czy jest jakaś możliwość aby użytkownik u mnie będzie to administrator mógł naraz zaznaczyć kilka plików i nacisnąć otwórz tak jak w załącznikach w pocztach E-mail. Tam potem podaj jako
np.: value = "c:\01.jpg; c:\02.jpg; i.t.d. to rozdzielić sobie poradze to niejest już żaden problem ale jak osiągnąć taki value,

lub druga możliwość jak osiągnąć value z folderu żeby użytkownik wybierał cały folder do Upload-u.

Proszę o pomoc.
kicaj
Za pomoca jednego inputa nie pobierzesz kilku plikow, ale w jednym formularzy mozesz zrobic kilka inputow i przeslac te pliki na serwer jednoczesnie smile.gif
Paul
Zawsze mozna napisac, zeby user zzipowal caly katalog (no chyba, ze komus sie chce klikac...), a zipa mozna rozpakowac na serwerze (jak jest to rozszerzenie wlaczone)...
barkroli
Ale nie ma naprawde jakiejś innej opcji żeby to zrobić.

Żeby cały folder zaznaczać.
kszychu
Innej nie ma. Całego foldera nie prześlesz, a kilka plików możesz przesłać tylko sposobem opisanym przez kicaj_'a
barkroli
Tak ja wiem że nie ma funkcji która wysyła cały folder na serwer ale mnie chodzi aby value input był równy temu folderowi np:

<input type=.... name=.... value=x>

i chodzi o to żeby x przyjmoał wartość ścieżki do tego folderu.

Naprzykład:

x = "c:\Moje Dokumenty\upload";
Dabroz
$_FILES['userfile']['name']
barkroli
Tak a mam teraz drugie pytanie jak zrobić coś w rodzaju Windows Commandera chodzi o przeglądanie folderów i zaznaczenie ich.
Dabroz
opendir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

a potem robisz liste plikow i przy kazdym robisz checkboxa
barkroli
jak zapisac liste plików i folderów do tablic, tak zeby foldery byly zapisane do innej a pilki do innej i zybym wiedzial po ile ich jest.

Prosze wypiszcie jakies polecenia, lub dajcie linka do Exampla, czy dobrego manuala ale raczej po polsku bo angilekiego mogę niezrozumiec
marlowe
Takie coś?
Pozdrawiam.
Bartek
PS Forum zamieniło mi ! na &#33; i \ na &#92; - popraw to sobie.
barkroli
Wydaje mi się że właśnie tego potrzebowałem.
Dzięki sprawdze sobie jeszce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.