Chciałbym napisać mini CMS w PHP+MySQL, który miałby następujące funkcje:
Ustawienia Główne - czyli nazwa, logo, opis, stopka, edycja formularza kontaktowego (email) itp.
Ustawienia Menu - Dodawanie, edytowanie, usuwanie i przesuwanie linków w menu
Edycja strony głównej
Edycja, dodawanie i usuwanie podstron - z możliwością automatycznego dodania do menu lub bez dodawania menu, tylko po dodaniu żeby ukazał się link
I jakich trzeba użyć funkcji w PHP i MySQL
Jak w ogóle utworzyć bazę, bo jak czytałem na necie i próbowałem utworzyć bez użycia programu przeglądarkowego phpMyAdmin, to wyskakiwały tylko błędy.
Jak wykonać formularz który edytuje wybraną podstronę?
Jak zrobić edytowanie podstron podobnie do PHP-Fusion, dokładnie chodzi mi o to że z rozwijanego menu wybieramy jakiś tytuł podstrony i edytujemy ją.
To tylko jedne z pytań.
Czy możecie mnie nauczyć tego?
Chciałbym na początku nauczyć się zwykłej stronki bez newsów z jednym menu, a później dodać drugie menu i bloki boczne tak jak w PHP-Fusion.
Ale bez edytora typu WYSIWYG, bo on zajmuje sporo mb, a ja znalazłem mniejszy, mniej funkcji, ale mi więcej nie trzeba i bym sobie go podpiął.
Chcę wykonać taki CMS ponieważ zależy mi na tym by zajmował mało miejsca, bo jeśli zajmuje mało jest łatwiej go uploadować na serwer.
Proszę o pomoc, jakieś linki stron, tylko nie pierwsze lepsze z google, bo z nich próbowałem wykonać i mi nie wychodziło, no chyba, że znacie jakieś dobre strony, które by pomogły mi nauczyć się tego MySQL.
Ok udało mi się zrobić tą tabele, zrobiłem wyświetlanie strony głównej i podstron, a jak teraz edytować je po przez wybranie w taki sposób?

I jak w menu zmieniać pozycje danych linków, np. o jeden w górę, o jeden w dół?
A i jeszcze jeden problem z czasem; gdy chce zapisać z:
To zapisuje mi do bazy w postaci 000-00-00 00:00:00 czyli same zera, nie wiem czemu nie pobiera czasu.