preg_match_all('/((?i:https?):\/\/(?:(?:(?:(?:(?:(?:[a-zA-Z0-9][-a-zA-Z0-9]*)?[a-zA-Z0-9])[.])*(?:[a-zA-Z][-a-zA-Z0-9]*[a-zA-Z0-9]|[a-zA-Z])[.]?)|(?:[0-9]+[.][0-9]+[.][0-9]+[.][0-9]+)))(?::(?:(?:[0-9]*)))?(?:\/(?:(?:(?:(?:(?:(?:[a-zA-Z0-9\-_.!~*\'():@&=+$,]+|(?:%[a-fA-F0-9][a-fA-F0-9]))*)(?:;(?:(?:[a-zA-Z0-9\-_.!~*\'():@&=+$,]+|(?:%[a-fA-F0-9][a-fA-F0-9]))*))*)(?:\/(?:(?:(?:[a-zA-Z0-9\-_.!~*\'():@&=+$,]+|(?:%[a-fA-F0-9][a-fA-F0-9]))*)(?:;(?:(?:[a-zA-Z0-9\-_.!~*\'():@&=+$,]+|(?:%[a-fA-F0-9][a-fA-F0-9]))*))*))*))(?:[?](?:(?:(?:[;\/?:@&=+$,a-zA-Z0-9\-_.!~*\'()]+|(?:%[a-fA-F0-9][a-fA-F0-9]))*)))?))?)/', $s, $matches);
i na konic mam
wszystko wyświetla się dobrze tylko problem polega w tym że plik sql jest duży i jest tam masa linków gdzi przy wyświetlaniu wyników wyszukiwań trwa to bardzo długo lub wiesza mi się komp bo nowy nie jest czy mogę jakoś to objść aby zrobić jakąś paginację lub dodać wyniki do bazy danych tylko nie wszystkie na raz bo będzie ten sam efekt myślałem aby wykonać coś jak w instalacji vbulletin widzimy co jest wykonywane w danej chwili np. create table ble bl ble i nstępna linia create table takiej i takiej widzimy postęp instalacji jak mogę osiągnąć taki efekt zaznaczam że w zmiennej $e jest tylko link więć tabela może mieć tylko id oraz name chyba że macie inne rozwiązania aby wyciągnąć linki z pliku i zapisać j do bazy danych prosze o pomoc