Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza danych sklepu komputerowego - tabele
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
gulczas
Witam. Mam do zrobienia projekt bazy danych sklepu komputerowego w SQL Server Managment. Ma to być prosta baza danych, bez jakiś większych szczegółów. Stworzyłem tabele i je połączyłem relacjami tylko nie wiem czy dobrze, mógłby mi ktoś doradzić co mam źle, co zmienić, albo może jakąś jeszcze tabele dodać?

Widok tabel:
crafter
Ja bym raczej historii pracownika z fakturą sprzedaży nie łączył bo to się ma jak piernik do wiatraka, jesli już to historia pracownika z pracownikiem i w tym wypadku relacją jeden do jeden.
W fakturze sprzedaży masz id_klienta id_pracownika a gdzie połaczenie z tymi tabelami? Fatkura sprzedaży jest nazwa towaru a gdzie id_towaru na który wystawiana jest faktura. I pytanie? towar możę mieć wiele szczegółów transkacji, bo jak dla mnie jeden konkretny towar to jeden szczegół transkacji. No chyba żę mozna ten sam towar sprzedać 2 razy wtedy ok. Btw. ja się bazami specjalnie nie zajmuje ale widzę tutaj dużo nieścisłości.
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.